domenii de practică

Litigii și soluționare alternativă a disputelor

Echipa noastră specializata in litigii, are o vastă experiență într-un întreg spectru de litigii civile, comerciale, administrative, fiscale, de munca, de concurenta, achizitii publice, piete de capital.

 MOORE Tomosoiu acționează în beneficiul clienților săi în fața tuturor instanțelor judecătorești din România, sau a altor organe judiciare, indiferent de nivelul sau jurisdicția acestora, inclusiv în fața Curții Constituționale și a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Avocatii nostri asista si reprezinta clientii in fiecare etapa litigioasa sau orice faza a litigiilor comerciale si corporative, in proceduri de faliment, proceduri de recuperare a creantelor, inclusiv proceduri de somatii de plata sau proceduri de ordonanta presidentiala, proceduri de recunoastere si executare a hotararilor judecatoresti straine. 

Ai nevoie de ajutor?

Bd. Dacia, nr. 99, Cladirea Girexim Business Center, etaj 1, sector 2, 020053 Bucuresti, Romania

Insolvență și restructurări

MOORE Tomosoiu asista si reprezinta companii in cursul procedurilor de restructurare, in afara sau in cadrul procedurii insolventei, ori intr-un plan de reorganizare.

Avocatii nostri ofera asistență în toate activitățile specifice legate de restructurare si  reprezinta atât creditorii, cât și debitorii în cursul procedurii de insolvență, oferind inclusiv asistență juridică și reprezentare în cursul procedurii principale, în timpul contestaţiilor împotriva tabelelor creditorilor, precum și în timpul adunărilor generale ale creditorilor şi adunărilor comitetelor creditorilor.

Detinem o experienta bogata privind asistenta juridica si reprezentarea companiilor in procedurile de insolvență în toate etapele judiciare si, de asemenea, stim sa gestionam procedurile de reorganizare şi de lichidare judiciară sau voluntară.

Ai nevoie de ajutor?

Bd. Dacia, nr. 99, Cladirea Girexim Business Center, etaj 1, sector 2, 020053 Bucuresti, Romania

Finanțe și bănci

Avocatii nostri au o bogata experienta in finantarea achizitiilor si in refinantare, precum si in relatia cu bancile si insitutiile de finantare. MOORE Tomosoiu actioneaza atât pentru creditori, cât și pentru debitori, oferind soluții la problemele legale și de reglementare din sectoarele în care operează.

Experienta noastra include, dar nu se limiteaza la:

 • Asistenta in materie de organizare si reorganizare;
 • Pregatire si redactare documentație de împrumut și credit, inclusiv consultanță locală pentru tranzacții;
 • Mediere relație dintre debitor și creditor;
 • Asistență în legătură cu o gamă largă de activități de creditare, investiții și instrumente de credit;

Ai nevoie de ajutor?

Bd. Dacia, nr. 99, Cladirea Girexim Business Center, etaj 1, sector 2, 020053 Bucuresti, Romania

imobiliare

Echipa noastra de avocati oferta consultanta specilizata privind achizitionarea si folosinta terenurilor, reglementare contractuala, verificarea titlurilor de proprietate, atat pentru terenurile intravilane cat si pentru terenuri extravilane de mare intindere. 

Avocatii nostri asista dezvoltatorii imobiliari, societatile de constructii, investitorii, precum si orice alte categorii de persoane juridice si fizice care doresc achizitii imobiliare, finantari, orice forme de operatiuni de leasing sau de dezvoltare proiecte imobiliare in  curs. 

Serviciile noastre de asistenta juridica in domeniul real estate includ, dar nu se limiteaza la:

 • Obtinerea aprobarilor si avizelor necesare, precum si reprezentarea in fata autoritatilor romane;
 • Pregatirea documentatiei necesare;
 • Achizitia si finantarea proiectelor imobiliare.

Ai nevoie de ajutor?

Bd. Dacia, nr. 99, Cladirea Girexim Business Center, etaj 1, sector 2, 020053 Bucuresti, Romania

Fuziuni și achiziții

Societatea noastră de avocatură sfătuiește clienții, vânzătorii și obiectivele, pentru a oferi consultanță juridică și opinii, dar asigura si reprezentare juridica în fața instanțelor și a diferitelor instituții pentru a apăra interesele clienților, precum și asistență și reprezentare în următoarele activități:

Redactarea și negocierea documentelor de tranzacție (contracte de vânzare-cumpărare etc.)

Efectuarea operatiunilor de due-diligence

Redactarea și negocierea diferitelor tipuri de contracte: franciză, servicii, imprumut etc.

Echipa noastră de avocați este gata să vă sprijine deciziile strategice în afaceri, oferind de asemenea servicii în următoarele domenii:

Diligențe fiscale și financiare

Asistență fiscală și juridică completă în timpul procesului de achiziție al unei companii sau al unui grup de companii

Fuziuni, divizari și reorganizări

Preturi de transfer

Ai nevoie de ajutor?

Bd. Dacia, nr. 99, Cladirea Girexim Business Center, etaj 1, sector 2, 020053 Bucuresti, Romania

Drept societar și comercial

Societatea noastră de avocatura oferă consultanța și reprezentare legala cu privire la orice aspect legat de infiintarea/inmatricularea unei societati, dezvoltarea activității sau suspendarea ei, dizolvarea sau înstrăinarea unei societăți comerciale cu sediul social în România, cum ar fi:

Redactarea tuturor documentelor necesare și îndeplinirea tuturor procedurilor legale privind inmatricularea sau dizolvarea unei societăți, precum și cu privire la înregistrarea oricărei modificări a actului constitutiv – „Statutul” (schimbarea obiectului principal de activitate, adăugarea / eliminarea obiectelor din activitate din actul constitutiv, majorarea capitalului social, transferul de parti sociale, schimbarea sediului etc.)

Redactarea actelor constitutive ale societatilor sau documentelor suplimentare ale acestora;

 Redactarea deciziilor asociatului unic sau a deciziilor adunărilor generale ale asociatilor, în conformitate cu voința acestora.

Negocierea și semnarea acordului de transfer de acțiuni;

 Inregistrarea sau închiderea reprezentanțelor, filialelor, sucursalelor sau birourilor societatilor din România;

Ai nevoie de ajutor?

Bd. Dacia, nr. 99, Cladirea Girexim Business Center, etaj 1, sector 2, 020053 Bucuresti, Romania

Dreptul muncii

La Moore Tomosoiu SCARL avem o echipa de avocati sepcializati in dreptul muncii, care pot sa va ofere sprijinul in rezolvarea problemei cu care va confruntati. 

 

Puteti apela cu incredere la serviciile oferite de echipa de avocati Moore Tomosoiu SCARL daca intampinati dificultati in relatia dumneavoastra cu angajatorul.

 

Daca angajatorul dumneavoastra nu respecta dispozitiile legale in materia dreptului muncii, va incalca drepturi precum cel la acordarea platii sau compensatii pentru munca suplimentara, sau va incalca dreptul de a beneficia de concediul de odihna sau poate nu respecta dispozitiile in materia concedierii pe perioada desfasurarii concediului pentru crestere a copilului.

 

Experienta noastra se bazeaza pe numeroase reprezentari cu succes ale salariatilor in litigiile avute cu angajatorii lor.  

 

Puteti apela cu incredere la serviciile oferite de echipa de avocati Moore Tomosoiu SCARL daca sunteti persoana juridica si aveti probleme cu angajatii/ fostii angajati ai dumneavoastra.

Astfel ca asiguram asistenta si reprezentare clientilor nostrii societati comerciale care intampina probleme cu angajatii in privinta nerespectarii indatoririlor conform postului ocupat in cadrul companiei si conform fisei postului. 

 

Sau poate aveti nevoie de o restructurare a activitatii! 

 

Echipa Moore Tomosoiu SCARL va fi alaturi in acest proces laborios si va va acorda indrumarile juridice necesare.

 

Ne ocupam cu succes de restructurarea activitatii diverselor companii autohtone.

 

In acest sens am fost alaturi de echipele de management ale companiilor prin intocmirea planurilor de restructurare a activitatii in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, cu respectarea dispozitiilor codului muncii in privinta drepturilor salariatilor precum si cele ale sistemului asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării fortei de munca. 

 

 Serviciile Moore Tomosoiu SCARL acopera nevoia dumneavoastra de consultanta si asistenta in situatia unui transfer de activitate. 

 

In acest sens, fie ca sunteti compania care preia activitatea altei companii, fie ca sunteti in situatia in care activitatea va va inceta iar angajatii va vor fi preluati de catre o alta companie, echipa noastra de avocati va poate ghida si asigura tot suportul in derularea intregului proces in conformitate cu reglementarile in vigoare din domeniul dreptului muncii. 

 

Va aflati in situatia in care numarul de angajati ai companiei dumneavoastra este egal sau depaseste 21 de angajati? 

 

Pentru a respecta dispozitiile legale in domeniul dreptului muncii echipa de avocati Moore Tomosoiu SCARL va poate asigura consultanta si suport in vederea realizarii negocierilor colective. 

 

In acest sens avem o vasta experienta in intocmirea contractelor colective de munca la nivel de unitate in concordanta cu dispozitiile legale in vigoare de la momentul incheierii acestora. 

 

De asemenea echipa noastra de avocati a ajutat companiile in intocmirea regulamentelor interne de organizare a activitatii. 

 

In acest sens, am intocmit regulamente de ordine interioara prin care activitatea companiilor carora am acordat sprijin si consultanta a reusit sa fie aliniata standardelor legale in privinta respectarii prevederilor din domenil dreptului muncii. 

Dupa cum bine cunoasteti, din anul 2016 a intrat in vigoare (Regulamentul GDPR) Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. 

 

Pentru a va conforma dispozitiilor Regulamentului GDPR, intreaga dumneavoastra activitate referitoare la recrutarea, angajarea si actualizarea contractelor de munca ale anagajatilor dumneavoastrea, trebuie actualizata in sensul respectarii dispozitiilor referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor precum si cele ale persoanelor care participa la procesul de recrutare in cadrul companiei dumneavoastra. 

 

In acest domeniu, echipa de avocati Moore Tomosoiu SCARL a oferit consultanta si suport companiilor in vederea intocmirii documentatiei necesare in vederea actualizarii contractelor individuale de munca ale angajatililor, precum si prin intocmirea de note de informare si formulare referitoare la informarea angajatilor si a persoanelor care participa la procesul de recrutare cu privire la drepturile de care beneficiaza potrivit dispozitiilor Regulamentului GDPR. 

Ai nevoie de ajutor?

Bd. Dacia, nr. 99, Cladirea Girexim Business Center, etaj 1, sector 2, 020053 Bucuresti, Romania

Proprietate intelectuală

Echipa noastră specializată în proprietate intelectuală oferă asistenţă şi reprezentare de specialitate în vederea protejării şi exercitării drepturilor de proprietate intelectuală şi industrială, în operaţiuni precum fuziuni şi achiziţii, francize, asocieri în participaţiune, contracte de licenţiere şi cesiuni de drepturi de proprietate intelectuală, precum şi în cadrul negocierii, modificării şi executării oricărui tip de transfer de drepuri de autor.

Oferim asistenţă juridică cu privire la o varietate de contracte având ca obiect crearea, dobândirea, licenţierea sau exploatarea drepturilor de proprietate intelectuală şi industrială, la determinarea disponibilităţii unei mărci sau a unui desen industrial, precum şi cu privire la desfăşurarea de cercetări de piaţă.

Echipa de avocați din cadrul MOORE Tomosoiu oferă consiliere cu privire la strategiile de aplicare a regulilor din domeniul proprietății intelectuale pentru clienții săi și le apără acestora drepturile de proprietate intelectuală, când este necesar.

Experienta noastra include:

 • asistență şi reprezentare în procedurile de redactare şi de înregistrare a brevetelor la Oficiul de Stat pentru Invenții şi Mărci;
 •  asistență şi reprezentare în legătură cu aspecte juridice care privesc validitatea drepturilor de autor şi a celor conexe, calitatea de titular al unor asemenea drepturi, în negocierea şi redactarea contractelor referitoare la exploatarea drepturilor de autor;
 • asistență în negocierea, redactarea şi revizuirea diferitelor tipuri de acorduri privind mărcile şi desenele industriale;
 • reprezentare în procedurile administrative/contencioase în fața Oficiului de Stat pentru Invenții şi Mărci şi a instanțelor competente în cauze referitoare la înregistrarea şi protecția drepturilor de proprietate intelectuală;
 • verificări pentru disponibilitatea mărcii.

Ai nevoie de ajutor?

Bd. Dacia, nr. 99, Cladirea Girexim Business Center, etaj 1, sector 2, 020053 Bucuresti, Romania